Ik stel me graag even voor:

Over Corinne van Ravels

Mijn naam is Corinne van Ravels. Sinds 2002 ben ik eigenaar van de zelfstandige therapiepraktijk EYECO in Amsterdam. Ik ben gediplomeerd Integratief Psycho-Hypnotherapeut, Tekentherapeut en Kindertherapeut, NLP trainer en Familieopsteller.  Ik ben Registertherapeut BNG®. Ik begeleid mensen die vragen hebben over hun werk of privéleven en die verbinding willen maken met wat er werkelijk speelt. Ik geef ook regelmatig trainingen en workshops.

Mijn loopbaan

Mijn loopbaan ben ik begonnen als bedrijfsjurist bij een groot commercieel bedrijf. Ik had het daar erg naar mijn zin. Ik houd van analyseren en het doelgericht toewerken naar een resultaat. 
Toch trok het contact met mensen en het samenwerken aan de essentie van hun vraag uiteindelijk sterker. Daarom ben ik in 1998 gestart met mijn eigen praktijk.

 

Scholing

Sinds 2011 ben ik bezig met het European Certificate for Psychotherapy. Binnenkort verwacht ik de laatste modules af te ronden.

Een overzicht van mijn therapie-opleidingen

 

Praktijk EYECO
De naam EYECO staat voor communicatie in beeld. Hoe communiceer jij met anderen, maar vooral ook hoe communiceer je met jezelf?  Zeg jij dingen tegen jezelf die je ondermijnen of die je versterken? EYECO staat ook voor samen kijken, samen naar wat jij nodig hebt om te groeien. In mijn praktijk werk ik deels met volwassenen en deels met kinderen en hun ouders. In die combinatie blijf ik me bewust hoe kinderen en volwassenen elkaar nodig hebben en elkaar kunnen inspireren.

Lees meer...

Direct contact

Werkwijze EYECO

Ik werk graag liefdevol confronterend, zodat mensen dichter bij zichzelf kunnen komen. In de begeleiding is er aandacht voor:

 

  • Zaken ordenen.
  • Patronen. Welke patronen herhaal je in je werk of privéleven en waarom doe je dat.
  • Emoties. Welke emoties sta je jezelf toe en welke emotie vind je wat lastiger om mee om te gaan.
  • Lichaamsgerichte oefeningen. Wat word jij in je lijf gewaar en wat betekent dat voor jou.
  • Concreet resultaat. Aan de slag met je nieuwe inzichten en ervaringen in je dagelijks leven.
  • En met ruimte voor wat zich aandient.

Humor en relativiteit helpen daarbij.

Collega therapeuten zeggen over mij “dat ze haar analytische vermogen combineert met haar coach-, therapie- en trainerskwaliteiten. Daardoor weet ze de diepere laag op een menselijke manier te raken en bespreekbaar te maken”.

Specialisatie Contact & levenskracht
In de loop van de jaren heb ik cliënten met allerlei klachten behandeld.
Onder die klachten zat vrijwel steeds  de behoefte van cliënten aan meer contact met zichzelf en met anderen.  Traumatische ervaringen en geblokkeerde emoties speelden daarbij vaak een rol. Inmiddels is dat mijn specialiteit geworden.
Vanuit mijn eigen belangstelling heb ik me daarnaast toegelegd op het thema levenskracht en durven genieten. Als cliënten ontdekken dat ze in hun kracht kunnen staan in hun werk en relaties geven ze zin aan hun bestaan. En dat geeft  zo’n positieve effect op de omgeving. Daar krijg je zin van!

Kwaliteit
Kwaliteitsbewaking is voor mij belangrijk. Bij- en nascholing volg ik daardoor frequent. Daarnaast werk ik in intervisie- en supervisieverband en ben ik lid van diverse beroepsverenigingen. Deze organisaties werken met een professionele ethische code en bijbehorend klacht- en tuchtrecht (RBNG en TBNG) waaraan ik me conformeer. Ook werk ik, in overleg met cliënten, nauw samen met huisartsen en specialisten.

Lees meer...

Direct contact

Samenwerkingsverbanden

Voor een optimale dienstverlening ben ik verbonden aan een netwerk van coaches en hypnotherapeuten. 

Inspiratiebronnen voor Corinne

Het mooie aan mijn vak vind ik dat ik elke dag bijleer. Ik ontdek bijvoorbeeld steeds meer het belang van grenzen. Begrenzing geeft plek en sluit! Daardoor openen zich nieuwe mogelijkheden en keuzes. Hoe langer ik werk, hoe meer ik de waarde daarvan inzie.

Ook verwonder ik me steeds meer over de kracht van de wil. In mindere tijden kan die enorme krachten mobiliseren om te overleven en emoties tijdelijk af te scheiden. Maar wat een enorme klus om daarna emoties weer toe te laten. Daar is echt een wilsbesluit voor nodig. Dat cliënten deze ontmoeting met zichzelf durven aangaan en krachten voor zichzelf leren mobiliseren vind ik ontroerend. Ergens las ik eens dat cliënten moedige wereldreizigers zijn. Dat beeld klopt denkt ik heel erg.

In mijn privéleven raak ik geïnspireerd door mannen en vrouwen die oude wijsheid of technieken ontdekken en opnieuw gebruiken op een hedendaagse manier. Daardoor weten ze veel culturen en mensen bij elkaar te brengen en te verrijken.  Juist door hun simpelheid betoveren ze de wereld, of ontlokken tenminste een glimlach. Prachtig, concreet en zulke mooie kleuren, daar houd ik van. 
www.justdiggit.org ( ik wil een schepje bijdragen)
www.bokjadesign.com

 

Mijn kinderen
Mijn grootste inspiratiebron zijn uiteindelijk mijn zoon van 25 en mijn dochter van 22. Beide kinderen hebben na hun eindexamen gewerkt om hun reis te kunnen betalen. Mijn zoon is na twee jaar reizen door Azie en Iran internationale bedrijfskunde gaan studeren in Groningen en heeft inmiddels zijn bachelors op zak en is aan het werk.  Mijn dochter heeft een stoere reis door Zuid-Amerika gemaakt en studeert  Kunst, Cultuur en Media in Groningen. Zij doet een deel van haar studie      in Zuid- Afrika. Gelukkig is er whats-app!

 

Lees meer...

Afspraak maken
Afbeelding