Organisatie & Familie opstellingen werk

Opstellingen kunnen los of als onderdeel van een begeleidingstraject gedaan worden. Elke 3e woensdagavond van de maand is er een opstellingenavond in mijn praktijk.

 

Familieopstellingen is een methodiek die ontwikkeld is door E. Hellinger en gaat over het bevorderen van begrenzing, autonomie en liefde. Pijnlijke gebeurtenissen in gezinnen worden vaak in de doofpot gestopt. Je moet door, er wordt niet overgesproken. Soms worden dingen ontkend. Uiteindelijk leidt dit tot ongezonde patronen, gewoonten en dwingende opdrachten en oordelen waarbij contact vermeden wordt. Boodschappen kunnen van generatie op generatie doorgegeven worden, zoals .. je moet.... je mag niet., jij bent... Hellinger ontdekte dat alsnog benoemd kan worden wat er niet kon zijn. Bijvoorbeeld het verdriet om een jong overleden ouder, een verboden liefde, een afgestaan kind, een geheim, kampervaringen. Door de pijnlijke gebeurtenis zichtbaar te maken in de ruimte krijgt het eindelijk plek. Je ontdekt wat wel en niet van jou is en wat bij een ander familielid hoort. Door de begrenzing ontstaat rust en kan je je eigen autonomie herpakken. Daardoor kan ook de liefde weer gaan stromen.

 

Organisatieopstellingen is gebaseerd op de methodiek van E. Hellinger. Tijdens de opstelling wordt de verstrikking tussen werk en privé zichtbaar.  Familiepatronen die binnen werksituaties worden geleefd zorgen meestal voor gebrek aan samenwerking en duidelijkheid. Begrenzing tussen jij als persoon en jij in het arbeidsproces kan dan zeer behulpzaam zijn om weer succesvol te worden.