Even voorstellen?

Fijn om even kennis te maken.

                 

Mijn naam is Corinne van Ravels. Ik geloof dat ieder mens gezien en gehoord en aangeraakt wil worden. En ik geloof ook dat het nu tijd is dat jij jezelf ziet, hoort en aanraakt.  Waarom zou je nog langer wachten op een ander? Ga op eigen benen staan en zie van jezelf hoe mooi je bent en waartoe jij in staat bent.  Ga die dingen doen en ik steun je om die keuzes te maken die je al zo lang wilt. Ik weet waarover ik het heb want ik heb ook op dat punt gestaan.  Ik heb me ook afhankelijk gemaakt van anderen, in de hoop dat ik gelukkig en blij zou worden. Ik zocht ook naar het happy end van het verhaal van mijn verleden. 

 

Maar ik ontdekte dat het niet zo werkt. 

Alles wat jij en ik nodig hebben zit in ons.

 

De kracht van je verleden

 

"ja maar, ik kan er nog niet bij" zeg je misschien. Dat zou kunnen, en dan is het mijn vak om te kijken wat er nu gaande is, en hoe dat raakt aan jouw eigen verleden. Als jij blijft vermijden  pak je je niet de belangrijke informatie op die je de weg wijst. En dan blijft het leven lastig, of is het niet zo leuk als het zou kunnen zijn, hoe hard je ook werkt. 

Het verleden blijft je dus dwarsbomen totdat jij uit jouw verhaal de waardevolle ervaringen meeneemt in je leven nu en de ballast los laat. Dan kan je het leven leven dat jij wilt leven. Je wilt toch met anderen kunnen meeleven en een leuk mens zijn voor de mensen die je dierbaar zijn? Dat bereik je!

 

En je bereikt nog meer. Want wat neem je op dit moment uit positieve ervaringen mee? Leg je die naast je neer als leuke herinneringen? Of zie je ze ook als belangrijke bron van informatie? Ik ontdekte in de loop van de 17 jaar therapie die ik nu geef, dat ons lichaam heel veel aanwijzingen geeft hoe we ook uit positieve ervaringen veel sneller en makkelijk een leuk en licht leven kunnen leiden. Met vaker mooie ervaringen. We mogen genieten!

Daarom geloof ik heilig in de kracht van ons verleden. 

 

Uit mijn eigen geschiedenis zijn een aantal motto's gekomen die ik privé leef. Recent heb ik er één toegevoegd. Ik blijf ook groeien, natuurlijk, ik ben ook maar een mens. Hihi.

 

Je lijf wijst je exact de weg.  Je lijf steunt je door dik en dun. Doe je niet het meest positieve voor jezelf, dan laat je lijf dat weten. Doe je het meest positieve, zodat jij in flow komt, dan laat je lijf dat ook weten. Luister jij?

 

Ik houd je vast als jij dat wilt, totdat je in al je vezels voelt dat je de moeite waard bent. ©

Je bent uniek en waardevol.  Misschien vind je dat op dit moment nog niet. Zullen we het samen ontdekken? 

 

Be your own best friend.©

Wat mensen ook zeggen, jij mag weer de belangrijkste zijn in jouw leven. Juist als je dat doet, gaat de liefde  stromen voor jezelf, en eventueel in je partner, je kinderen en alle mensen om je heen. Hou van jezelf. 

 

Leven is bewegen.©

In het engels is het eigenlijk mooier: Life is moving. © Elke afsluiting, elke stilstand die we onszelf opleggen is onnatuurlijk. Ik heb het zelf gemerkt. Het maakt het leven zwaar en moeilijk. Laten we zo snel mogelijk weer voluit leven. Adem!

 

Liefde moet je doen.©

Het is fijn dat je van iemand houdt en dat zegt. Ik geloof dat de liefde er pas echt is als je het laat blijken in je daden.  Doe moeite, doe iets voor de ander, omdat hij of zij dat fijn vindt.  Doe het ook als het jou geen persoonlijk voordeel oplevert. 

 

 

 

WIl je meer over mij weten?

Mijn persoonlijke verhaal, mijn scholingsoverzicht en 2 interviews staan onderaan deze pagina.


Werkwijze

Ik werk met verschillende methodieken omdat de vraag van clienten verschilt.  Uitgangspunt is hypnotherapie. Daarbinnen is ene gebaat  bij visualisatie, de ander meer bij een familieopstelling of een tekenopdracht. Het gaat erom dat ik maatwerk kan leveren zodat jij je verleden tot je kracht maakt. Doel is altijd dat je symptomen oplossen en dat jij in je dagelijks leven zichtbaar bent en dat  jij doet wat je werkelijk wilt en belangrijk vindt.   

 

Het lichaam geeft heel precieze informatie. Daarom besteed ik veel aandacht aan de ademhaling, de lichaamshouding en de lichaamssignalen.

 

Ik start met een intake. Daarin komt een reality check en een kort overzicht van je verleden aan bod. 

Als client ontvang je een werkboek om overzicht te krijgen, zaken te ordenen en emoties te leren herkennen.

 

We werken met een concreet doel dat ik samen met jou opstel. 

Een brede kijk

NLP

NLP ( neurolinguistisch programmeren) gebruik ik als een aanvulling in de therapie.

 

 • in NLP zit  een verzameling technieken om de communicatie met jezelf en met anderen te verbeteren.  
 • ik gebruik ook NLP oefeningen om de beleving van dingen die je hebt meegemaakt makkelijker te maken. 
 • NLP kan ook helpen bij structuren en doelen stellen. 

 

Ik ben NLP trainer. 

Tekentherapie

Tekenen kan een aanvullling zijn in de begeleiding. Het is nooit een 'must'.

 

 • gedragspatronen worden zichtbaar tijdens het tekenen. 
 • soms hebben we wel beelden, geen woorden ( vooral over jonge jeugdervaringen).
 • met tekenen kan je emoties uiten. 
 • met tekenen breng je je lichaam in beweging en dat is helend.
 • kleuren en beelden kunnen helend werken. 

 

Soms werk ik met klei. 

 

 

 

Contextueel Werk/ Familieopstellingen

Soms is het niet zo gemakkelijk om echt voor jezelf op te komen. Nagy heeft in zijn contextuele leer veel verduidelijkt over:

 

 • loyaliteiten - je schuldig voelen
 • geven en ontvangen van liefde en zorg ten opzichte van je ouders 
 • je frustratie uitleven op onschuldigen die er eigenlijk niets mee te maken hebben.

 

Met contextueel werk en familieopstellingen worden familiedynamieken helder.

 

Als therapeut bewaak ik de familierelaties. Het gaat er niet om ouders of anderen af te vallen. Zij handelden naar beste kunnen vanuit hun eigen verleden. Ik help je te ontdekken wat jij nodig had, nu nodig hebt en dat jezelf te gunnen. 

 

 

 

Media
"Corinne is iemand met hart voor de mens en voor haar werk. Zelfs in een toevallig gesprek heeft ze haar zintuigen op scherp staan en weet ze met een simpele, maar rake vraag je aan het denken te zetten.

Ze wist bij mij haarfijn de vertaling te maken van de persoonlijk weerstand waar ik tegenaan liep in mijn werk, naar de kern oorzaak waar de weerstand uit ontstond. Corinne weet het gedrag van mensen - vooral belemmerend gedrag zoals angst, woede of onzekerheid - op een respectvolle en krachtige manier te herleiden en ze moedigt iedereen aan om de liefde in jezelf te laten stromen!" - Jannie -

Reviews van klanten

“Alles valt steeds meer op zijn plek en ik word steeds zachter en tegelijkertijd zelfverzekerder. Ik vind dit zo’n mooie ervaring waar ik vroeger slechts van durfde te dromen”
- Review van Victor 20 jaar
Ze wist bij mij haarfijn de vertaling te maken van de persoonlijk weerstand waar ik tegenaan liep in mijn werk, naar de kern oorzaak waar de weerstand uit ontstond. Corinne weet het gedrag van mensen - vooral belemmerend gedrag zoals angst, woede of onzekerheid - op een respectvolle en krachtige manier te herleiden en ze moedigt iedereen aan om de liefde in jezelf te laten stromen!"
- Review van - Jannie -
"Ik wens iedereen een Corinne"
- Review van Naima 39 jaar

Zelf een afspraak maken?

Heb je een vraag die je mij persoonlijk wil stellen?

Stuur een berichtje naar:
06 - 57 57 38 82
Dan geef ik je zo snel mogelijk antwoord.