EMDR

   EMDR: de kern van je trauma ontdekken, verwerken

                             en jezelf eindelijk waarderen.

Wat draag jij nog bij je?

 • een naar beeld?
 • een vervelend gevoel dat je niet kan loslaten?
 • een rottige gedachte over jezelf, zoals  bijvoorbeeld "ik ben lelijk", het ligt aan mij", ik ben niet de moeite waard?
 • zwaarte?
 • een eenmalige trauma (bijvoorbeeld een ongeluk) of heb je nare dingen in je jeugd meegemaakt die nog niet verwerkt zijn?

 

Met holistische EMDR laat je dit los! Eyeco traumatherapie en hypnotherapie brengt je in contact met je onbewuste, zodat je ontdekt welke traumatische ervaring nog niet is opgelost. Zodra je de emoties loslaat, weet je ook dat jij helemaal niet de schuldige was van alle narigheid, maar dat jij juist veel waardering verdient.  Je gaat weer positief over jezelf denken en je zelfvertrouwen komt terug.  Je voelt je lekker en je hebt zin om dingen te doen. 

Het is nu, de hoogste tijd voor een leuk leven!

EMDR geeft je je vrijheid terug.

EMDR (eye movement densensitization and reprocessing) is een methode die veel wordt gebruikt bij traumaverwerking en werd ontwikkeld door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro.  

Tijdens de EMDR behandeling gebeuren er 2 dingen:

 • Je denken en voelen tegelijkertijd gestimuleerd ( links en rechterhersenhelf). Je staat jezelf dus toe om niet in je hoofd te blijven, maar om ook weer je gevoelens toe te laten. 
 • In je hersenen wordt je werkgeheugen afgeleid, zodat je niet voortdurend tegen jezelf blijft zeggen dat het aan jou ligt, dat er jou iets naars is overkomen.  Er komt dus ruimte om ook iets anders te gaan geloven. 

 

Tijdens een holistische EMDR sessie leid ik je daarom met geluiden, woorden en aanraking op je schouders af van je dwingende gedachte over jezelf en ik vraag je om met je aandacht naar je lichaam te gaan. Zodra je je ontspant, komen de emoties alsnog los. Terwijl de emoties stromen maak je een positieve gedachte die reëel is en past bij wie je nu bent.  Omdat je werkt met je gedachten en je gevoel, beleef je die nieuwe overtuiging over jezelf als echt en waar.  

 

Met EMDR haal je dus de angel uit het trauma.

 Holistische EMDR

Ik werk graag met holistische EMDR omdat ik dan kan werken met alle reacties van het lichaam.  

 • Je kan werken met herinnerd, niet herinnerd en verdrongen trauma. Soms weet je helemaal niet wat je dwars zit. 
 • Je kan werken met een beeld, een gevoel, een verwijt of een overtuiging.
 • De EMDR sessie is klaar als het hele lichaam tot rust is gekomen. 

In mijn overige werk in mijn praktijk werk ik ook holistische (de mens als geheel, onderdeel van een groter geheel, niet alleen werken met de klacht).

 

Bij 'gewone' EMDR werkt de behandelaar met een bewuste herinnering, met oogbewegingen en klikjes, en volgens een vast protocol.

Effecten van EMDR

 • Je voelt je ontspannen - spieren die heel lang gespannen hebben gestaan laat je los.
 • Je ziet jezelf weer als een denkend en voelend mens. je kan weer voelen, het is niet meer eng.
 • Je kan een diep gevoel van IK ervaren - dit ben ik echt.
 • Waardering voor jezelf als kind.
 • Je wordt milder voor jezelf. Je begint van jezelf te houden
 • Je bent meer gefocused. 
 • Je hebt de energie om dingen te doen in je leven die je leuk vindt.
DSC 111915079372
Hallo, ik ben Corinne.
Ik wil je graag helpen.

Ik ben traumatherapeut

Ik heb al 17 jaar ervaring in mijn eigen praktijk Eyeco. Naast traumatherapeut ben ik ook gediplomeerd hypnotherapeut, innerchild therapeut, tekentherapeut en NLP trainer. Mijn carrière ben ik ooit begonnen als jurist😃. 

 

Mijn specialisme is het stoppen met strijden en voluit durven leven. Bijna alle kinderen leren in hun jeugd om te strijden met anderen of met zichzelf. Die strijd maakt het leven zwaar en moeilijk. Ik leer volwassenen dat zij zichzelf weer mogen zien, aanraken en waarderen, en dat zij zichzelf mogen zijn, met alle emoties die ze hebben. Als ze dat doen, beginnen ze weer te genieten van het leven. 

Naast sessies en trainingen, geef ik ook lezingen. In september 2020 heb ik het boek Upturn 2, over persoonlijke ontwikkeling mee uitgegeven. Daarin vertel ik dat ons lichaam onze grootste vriend is, die helpt en de weg wijst, zodra we er naar leren luisteren. 


boek upturn 2

 

Ik heb een grote, lichte praktijkruimte. 

Veel gestelde vragenHeb je een vraag die je mij persoonlijk wil stellen?

Stuur me een berichtje naar:
06 - 57573882 of stel je vraag hieronder.
Ik antwoord je zo snel mogelijk antwoord, in principe nog dezelfde dag.Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je aanmelding.