Even voorstellen?

Fijn om even kennis te maken.

                 

Mijn naam is Corinne van Ravels. Ik geloof dat ieder mens gezien en gehoord en aangeraakt wil worden. En ik geloof ook dat het tijd is dat jij jezelf mag zien, horen en aanraken.  

Waarom zou je nog langer wachten op een ander? Ooit heb ik me ook afhankelijk gemaakt van anderen, in de hoop dat ik gelukkig zou worden gemaakt. 

 

Maar dat lukte helemaal niet.  Ik werd niet blij. Omdat in mijn leven precies die dingen ontbraken die ik nog niet verwerkt had. Toen ik worstelde met eenzaamheid, kon ik niet makkelijk contact maken met mezelf, laat staan met anderen.  Toen ik mezelf niet zag, kon ik niet zichtbaar zijn in de buitenwereld. Als jij last hebt van geheimen kan je niet open zijn. Als jij je klein voelt, kan je niet vol zelfvertrouwen zijn. 

 

Dus ik ontdekte dat anderen de gaten niet kunnen vullen. 

Ons verleden blijft jou en mij dwarsbomen totdat wij ervaren wat we hebben gemist en onszelf dat alsnog geven. En dat lukt, want alles wat wij nodig hebben zit in ons. Helaas gaat het vaak langs pijn, maar dat is niet anders.  Als je daar tegenop ziet, dan doen we het toch samen? Als je wilt, bied ik je graag houvast totdat jijzelf in al je vezels voelt hoe waardevol je bent.  Want wat mij betreft gaat het daarom. Dat je weet dat je een prachtig mens bent, dat bedoeld is om hier op aarde te leven en te genieten. 

 

Geniet en realiseer je dromen!

Durf ook groot te dromen. Met een opgeruimd hart is zoveel mogelijk!

 

Voor mij gaat het er ook om dat jij die inspirerende ouder, partner, of vriend(in) wordt die tenminste twee mensen laat profiteren van jouw groei. Dan maken we met elkaar de wereld nog een stukje mooier.

 

 

Ik leef en werk vanuit een aantal motto's.

Recent heb ik er één toegevoegd. Ik blijf ook groeien, natuurlijk, ik ben ook maar een mens. Hihi.

 

Je lijf wijst je exact de weg.  Je lijf steunt je door dik en dun. Doe je niet het meest positieve voor jezelf, dan laat je lijf dat weten. Doe je het meest positieve, zodat jij in flow komt, dan laat je lijf dat ook weten. Luister jij?

 

Ik houd je vast als jij dat wilt, totdat je in al je vezels voelt dat je de moeite waard bent. ©

Je bent uniek en waardevol.  Misschien vind je dat op dit moment nog niet. Zullen we het samen ontdekken? 

 

Be your own best friend.©

Wat mensen ook zeggen, jij mag weer de belangrijkste zijn in jouw leven. Juist als je dat doet, gaat de liefde  stromen voor jezelf, en eventueel in je partner, je kinderen en alle mensen om je heen. Houd van jezelf. 

 

Leven is bewegen.©

In het engels is het eigenlijk mooier: Life is moving. © Elke afsluiting, elke stilstand die we onszelf opleggen is onnatuurlijk. Ik heb het zelf gemerkt. Het maakt het leven zwaar en moeilijk. Laten we zo snel mogelijk weer voluit leven. Adem!

 

Liefde moet je doen.©

Het is fijn dat je van iemand houdt en dat zegt. Maar ik geloof dat de liefde er pas echt is als je het laat blijken in je daden.  Doe moeite, doe iets voor de ander, omdat hij of zij dat fijn vindt.  Doe het, ook als het jou geen persoonlijk voordeel oplevert. 

 

 

Wil je meer over mij weten?

Mijn persoonlijke verhaal, mijn scholingsoverzicht en 2 interviews staan onderaan deze pagina.


Werkwijze

De basis is hypnotherapie. Daarbinnen werk ik met verschillende technieken, bijvoorbeeld een inzichtgevend gesprek, een familieopstelling of een tekenopdracht. Het gaat om maatwerk zodat jij zo snel mogelijk je verleden tot je kracht maakt. Doel is altijd dat je symptomen oplossen en dat jij in je dagelijks leven zichbaar bent en dat jij doet wat je werkelijk wilt en belangrijk vindt.   

 

Het lichaam geeft heel precieze informatie. Daarom besteed ik veel aandacht aan de ademhaling, de lichaamshouding en het herkennen van emoties.

 

Ik start met een intake. Daarin komt een kort overzicht van je huidige situatie, je verleden en je doel aan bod. 

Als client ontvang je een werkboek om zaken te ordenen, te verwerken en emoties te leren herkennen.

 

 

 

 

 

 

Een brede kijk

NLP

NLP ( neurolinguistisch programmeren) gebruik ik als een aanvulling in de therapie.

 

 • in NLP zit  een verzameling technieken om de communicatie met jezelf en met anderen te verbeteren.  
 • ik gebruik ook NLP oefeningen om de beleving van dingen die je hebt meegemaakt makkelijker te maken. 
 • NLP kan ook helpen bij structuren en doelen stellen. 

 

Ik ben NLP trainer. 

Tekentherapie

Tekenen kan een aanvullling zijn in de begeleiding. Het is nooit een 'must'.

 

 • gedragspatronen worden zichtbaar tijdens het tekenen. 
 • soms hebben we wel beelden, geen woorden ( vooral over jonge jeugdervaringen).
 • met tekenen kan je emoties uiten. 
 • met tekenen breng je je lichaam in beweging en dat is helend.
 • kleuren en beelden kunnen helend werken. 

 

Soms werk ik met klei. 

 

 

 

Contextueel Werk/ Familieopstellingen

Soms is het niet zo gemakkelijk om echt voor jezelf op te komen. Nagy heeft in zijn contextuele leer veel verduidelijkt over:

 

 • loyaliteiten - je schuldig voelen
 • geven en ontvangen van liefde en zorg ten opzichte van je ouders 
 • je frustratie uitleven op onschuldigen die er eigenlijk niets mee te maken hebben.

 

Met contextueel werk en familieopstellingen worden familiedynamieken helder.

 

Als therapeut bewaak ik de familierelaties. Het gaat er niet om ouders of anderen af te vallen. Zij handelden naar beste kunnen vanuit hun eigen verleden. Ik help je te ontdekken wat jij nodig had, nu nodig hebt en dat jezelf te gunnen. 

 

 

 

Media
"Corinne is iemand met hart voor de mens en voor haar werk. Zelfs in een toevallig gesprek heeft ze haar zintuigen op scherp staan en weet ze met een simpele, maar rake vraag je aan het denken te zetten.

Ze wist bij mij haarfijn de vertaling te maken van de persoonlijk weerstand waar ik tegenaan liep in mijn werk, naar de kern oorzaak waar de weerstand uit ontstond. Corinne weet het gedrag van mensen - vooral belemmerend gedrag zoals angst, woede of onzekerheid - op een respectvolle en krachtige manier te herleiden en ze moedigt iedereen aan om de liefde in jezelf te laten stromen!" - Jannie -

Reviews van klanten

“Alles valt steeds meer op zijn plek en ik word steeds zachter en tegelijkertijd zelfverzekerder. Ik vind dit zo’n mooie ervaring waar ik vroeger slechts van durfde te dromen.”
- Review van Victor 20 jaar
Ze wist bij mij haarfijn de vertaling te maken van de persoonlijk weerstand waar ik tegenaan liep in mijn werk, naar de kern oorzaak waar de weerstand uit ontstond.
- Review van - Jannie -
"Ik wens iedereen een Corinne"
- Review van Naima 39 jaar
Corinne weet het gedrag van mensen - vooral belemmerend gedrag zoals angst, woede of onzekerheid - op een respectvolle en krachtige manier te herleiden en ze moedigt iedereen aan om de liefde in jezelf te laten stromen!"
Hier schiet je op. 1 sessie bij Corinne staat gelijk aan een jaar bij de GGZ
- Review van eva 34 jaar, december 2023

Zelf een afspraak maken?

Heb je een vraag die je mij persoonlijk wil stellen?

Stuur een berichtje naar:
06 - 57 57 38 82
Dan geef ik je zo snel mogelijk antwoord.