Inner child

Ben je aan het volhouden? Jouw innerlijke kind wil graag aandacht!

Met Innerchild therapie los je onverwerkte ervaringen uit je kindertijd op. Je hebt je als jongen of meisje moeten aanpassen en dat doe je als volwassene nog. Je bent bijvoorbeeld perfectionistisch, boos, hard, onzeker of vermijdend geworden. En van dat aanpassen en al die ballen in de lucht houden heb je nu last. Je bent gespannen en je merkt dat je in het dagelijks leven niet de dingen doet die waar jij als volwassene eigenlijk toe in staat bent en waar je vervuld van raakt.  Er is een onzichtbaar draadje dat je tegenhoudt en dat je nu los mag maken. Dan kan je als vrij mens verder!

Koester en wees lief voor jouw innerlijke kind

In deze methodiek werkt de volwassen client met haar of zijn innerchild: het meisje of de jongen die een indrukwekkende gebeurtenis heeft meegemaakt. Dat kind is ooit erg geschrokken en had niet de mogelijkheid om het te verwerken. 

In de therapie krijgt het kind alsnog de hulp en steun die het toen nodig had gehad. De ervaring zelf verandert niet, maar wel de beleving. De volwassene komt daardoor uit de “overleefstand”, ervaart zichzelf weer als belangrijk en voelt de vrijheid om eigen keuzes te maken.  

 

 

Wat kan werken met mijn innerlijke kind voor mij doen?

Zelf acceptatie

Bij vervelende jeugdervaringen krijgt een kind het gevoel dat het niet goed genoeg is. Dat het niet voldoet, niet mooi of niet welkom is en dat het zich anders moet voordoen. Terwijl dat helemaal niet waar is. Ieder kind is uniek en is om van te houden zoals het is. In de therapie ontdek je welke dynamiek in jouw gezin speelde en hoe dat heeft doorgewerkt in allerlei keuzes in jouw leven. Je kan nu opnieuw kiezen en ervaren dat je de moeite waard bent. 

 

Zelf liefde

Elk kind wil begrepen, aangemoedigd en gekoesterd worden. Maar voor die oprechte liefde is geen tijd en ruimte als het kind zich regelmatig moet aanpassen. In innerchild therapie leer jij jezelf alsnog de liefde te geven die jou vervult. Je partner of anderen hoef je niet meer te overvragen. Zij kunnen het jou niet geven. Je hebt aandacht en troost voor de kleine, die dat allemaal meemaakte, en die het zo knap volhield. Het is een kind om van te houden! 

 

Zelfvertrouwen

Een kind dat zich vaak aanpast krijgt te weinig complimenten op wie hij of zij werkelijk is en op wat hij of zij zelf graag doet.  Zo bouwt een kind te weinig vertrouwen op, terwijl het dat nodig heeft.  Het is brandstof om zichzelf verder te ontwikkelen. 

Als het mee zit krijgt het kind wel complimenten op de overleef manier. Maar daardoor wordt die nog sterker. 

In de therapie ontdek je jouw aangeleerde overleefmanier. En je leert de stemmetjes kennen die steeds tegen jou zeggen: meer of anders of sneller. Wanneer je jouw patroon herkent kan je het stoppen. En je bouwt zelfvertrouwen op door de dingen te doen die je zelf belangrijk vindt of graag doet.  Mildheid, daadkracht en een gezond ik besef helpen daarbij.Reviews van klanten

“Alles valt steeds meer op zijn plek en ik word steeds zachter en tegelijkertijd zelfverzekerder. Ik vind dit zo’n mooie ervaring waar ik vroeger slechts van durfde te dromen”
- Review van Victor 20 jaar
Curabitur ipsum turpis, sodales eu, accumsan a, hendrerit et, nulla. Integer mauris enim, sollicitudin quis, dignissim vehicula, aliquam at, ligula. Vestibulum massa. Sed vitae justo. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.
- Review van Hans 35 jaar
Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg. Drie reviews is genoeg.
- Review van Angela 24 jaar

Zelf een afspraak maken?

Heb je een vraag die je mij persoonlijk wil stellen?

Stuur me een berichtje naar:
06 - 57 57 38 82
Dan geef ik je zo snel mogelijk antwoord.