Helpt Innerchild werk bij de problemen die ik nu heb?

Door: Corinne van Ravels, de bloggende therapeut | 23 september 2019
Schermafbeelding 2019 12 17 om 16.19.04 111953003967

 

 

Steviger in je schoenen staan

De meeste mensen die starten met Inner Child-therapie, voelen zich kwetsbaar. Ze zijn vastgelopen op bepaalde gebieden in hun leven, bijvoorbeeld in hun werk of relaties. In de eerste instantie lijkt er wat anders te spelen: een burn-out, een ongeschikte partner, te veel stressfactoren. Maar in de meeste situaties ligt de manier waarop wij zelf met dingen omgaan, ten grondslag aan de problemen waar we tegenaan lopen. Die burn-out ontstaat misschien doordat je extreem hoge verwachtingen van jezelf hebt en daardoor steeds harder gaat lopen. Die relatieproblemen ontstaan misschien doordat je zo’n laag zelfbeeld hebt dat je de relatie alleen maar kan zien falen; een zogenaamde self-fulfilling prophecy. Je voelt je in deze situaties klein, machteloos en vaak overdonderd. In plaats van je volwassen vermogens in te zetten om kalm en rationeel met dingen om te gaan, reageer je vanuit het perspectief van een angstig kind. In onze sessies gaan we kijken hoe we dit kunnen veranderen, zodat je als volwassene kunt omgaan met de gevoelens en situaties waar je moeite mee hebt.

 

Zelfacceptatie

Wanneer dingen niet gaan zoals je zou willen, kan je veel frustratie voelen. Je reageert anders op die boze mail dan je zou willen, je vindt jezelf niet goed genoeg of misschien zelfs waardeloos. De oordelen die je velt over jezelf, kunnen snoeihard zijn. Door contact te maken met je innerlijke kind ga je begrijpen waarom je op een bepaalde manier met situaties en gevoelens omgaat. Dat begrip leidt tot meer zelfacceptatie. En dat is de eerste stap: begrijpen waarom je bent zoals je bent en dat accepteren. We geven ruimte aan het innerlijke kind in jou en laten het er zijn. 

 

Zelfliefde

Door je innerlijke kind te gaan begrijpen en het te accepteren, maak je ruimte voor zelfliefde. Als er op straat een bang kind naar je toe komt lopen, toon je toch ook begrip en compassie? Je zou hem of haar proberen te troosten en vertellen dat alles goed komt. Dat kan je ook leren te doen met jouw innerlijke kind, in plaats van het te veroordelen voor zijn of haar gevoelens. Zo leer je meer van jezelf te houden en ook van de eigenschappen die je voorheen altijd in de weg zaten.

Media
Reacties

Hallo Corrine,
Ik zou heel graag een intakegesprek met u willen aangaan,
het liefst wil ik dit zo spoedig mogelijk.
Ik hoor graag wat er mogelijk is.
Vriendelijke groet, JudithWil je reageren? Graag!
Hallo, ik ben Corinne

De bloggende therapeut

Met de ervaringen uit mijn praktijk Eyeco wil ik je een positieve boost geven. Durf en doe de dingen te doen die jij belangrijk en leuk vindt.
Als Hypnotherapeut/Traumatherapeut en NLP trainer begeleid ik mensen dagelijks om makkelijker om te gaan met hun emoties. Het maakt hun leven licht.

Mijn praktijkruimte is letterlijk op de middenstip van het oude Ajaxstadion. Alle successen van Ajax kunnen mijn klanten inspireren. Samen bereik je meer! Dus als je wil ben ik tijdelijk je steun. Het maakt je beter.

Mijn motto? "Als je wil, bied ik je houvast. Totdat jij in al je vezels voelt dat je waardevol bent."

Meer over Corinne