De cursus NU en Zintuigen

Door: Corinne van Ravels, de bloggende therapeut | 21 maart 2020
Schermafbeelding 2020 03 21 om 11.24.23 111944797639

De cursus NU

 

Zijn het geen wrange tijden? Jarenlang zijn we met speeches gewezen op de kracht van NU. Dat wilden we ook! Hoe doe je dat? Menigeen heeft er een cursus Nu van Eckart Tolle tegen aangegooid om dat walhalla ook te bereiken. Want we begrepen wel uit de voorbeelden die we voorgehouden kregen dat dat is waar we naar toe wilden. 

 

Het vraagt dat je je angst en alle overtuigingen die daaraan vasthangen loslaat. Al je gedachten over najagen en ‘dat wil ik ook’ moeten in duigen vallen. Toch begonnen we nog niet aan de verandering. Te veel impact om niet mee te doen met “meer en meer hebben”. 

 

Nu moet het.

 

Middenin de Corona merken we dat de cursus NU niet zo maar een vaardigheid aanbood die je 'even' integreert in je leven. Vertrouwen en loslaten valt ons zwaar. Angst en controle lijkt makkelijker. 

 

Bovendien is de vrijblijvendheid opeens weg. En als we ergens geen zin in hebben is wel gedwongen worden door anderen. Alsof we een stel koeien zijn die naar de melkmachine worden geduwd. En dat onze uiers onontkoombaar leeg worden getrokken. Geen protest mogelijk. 

Voor mij is het ook een schrikbeeld om los te laten. Mijn hele lijf kan op til raken als ik denk aan alle angstscenario’s die mogelijk zijn. 

 

Maar eigenlijk wilden we dit dus? We hadden al ontdekt dat leven in het NU veel fijner is? Even ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd. Dan ontspan ik en vis ik de informatie op die ik in mijn cursus kreeg aangeboden.

”Nu – met zintuigen te bereiken” lees ik. Oh ja, de zon op mijn huid voelen en mijn hond met aandacht aaien. Terwijl ik typ staat mijn Flappie nadrukkelijk geen mijn arm te duwen. Kennelijk is het een goed idee. Oké,  let’s do it.
Meer lezen over dit onderwerp?

Hallo, ik ben Corinne

De bloggende therapeut

Met de ervaringen uit mijn praktijk Eyeco wil ik je een positieve boost geven. Durf en doe de dingen te doen die jij belangrijk en leuk vindt.
Als Hypnotherapeut/Traumatherapeut en NLP trainer begeleid ik mensen dagelijks om makkelijker om te gaan met hun emoties. Het maakt hun leven licht.

Mijn praktijkruimte is letterlijk op de middenstip van het oude Ajaxstadion. Alle successen van Ajax kunnen mijn klanten inspireren. Samen bereik je meer! Dus als je wil ben ik tijdelijk je steun. Het maakt je beter.

Mijn motto? "Als je wil, bied ik je houvast. Totdat jij in al je vezels voelt dat je waardevol bent."

Meer over Corinne