Hypnotherapie: serieus, ga ik daar naar toe voor hulp?

Door: Corinne van Ravels, de bloggende therapeut | 25 oktober 2019
Eyeco Hypnotherapie 111948860008

Hypnotherapie klinkt niet normaal.

Is het niet rare therapievorm? Krijg je plotseling een pendel voor je neus, of vreemde muziekjes door een koptelefoon. Brr, dat zou ik ook heel eng vinden. Dat is hypnotherapie dus niet. Hypnotherapie is een therapie met gesprekken, op een gewone stoel en soms een lichte trance.

 

Iedereen kent spontane trance

Als je al een beetje laat bent en moet rennen voor de trein, let je dan op je lijf? Nee, net als ieder ander doe je dan maar 1 ding: hollen! 

Je hebt je nog net naar binnen gewurmd en ploft neer op een stoel. Gelukkig, toch nog op tijd op mijn werk, schiet door je heen. Je sluit even je ogen om wat op adem te komen. Opeens voel je je enkel. Die doet toch nog wel pijn, ik moet eigenlijk niet meer rennen. 

Even keer je spontaan je aandacht naar binnen. Bij hypnotherapie gebeurt precies hetzelfde, alleen dan roep je de trance op om een doel te bereiken. 

 

Ontspanning

Je sluit je ogen of kijkt naar een vast punt. Dan kan je je focussen, op je eigen adem, op de sensaties in je lichaam. Opeens voel je de spanning in je schouders en kan je die loslaten. Ontspannen dus, lekker! De wereld ziet er weer anders uit. 

 

Lichamelijke klachten oplossen

Soms valt je nog meer op. Een drukkend gevoel, weer die knoop in je maag. Als je in de lichte trance iets langer je aandacht erbij houdt, ontdek je waar je fysieke klacht over gaat. Je krijgt informatie uit je onbewuste, bijvoorbeeld wat je tegenhoudt, hoe je jezelf tegenhoudt, welke kwaliteiten er van jezelf niet mogen zijn, welke ervaring nog niet is verwerkt. Daarmee ga je aan de slag. En zodra je het begrijpt, weet je ook wat je anders kan en wil doen. En omdat je het ook echt hebt ervaren in je hele systeem doe je het vervolgens in je dagelijks leven. De druk of de pijn in je lijf trekt weg. Boodschap begrepen! 

 

Een sessie hierover lezen? Lees bijvoorbeeld: Blog - Hoe komt Tom af van zijn paniekaanvallen en verbetert hij de relatie met zijn vader.

 

Herkenbaar? Een afspraak maken?

Bij psychologen krijg je inzicht, hier voel je ook.
- Review van Eric Toren -
Reacties

Nog een keer

Hier mijn tel nr

TestWil je reageren? Graag!
Hallo, ik ben Corinne

De bloggende therapeut

Met de ervaringen uit mijn praktijk Eyeco wil ik je een positieve boost geven. Durf en doe de dingen te doen die jij belangrijk en leuk vindt.
Als Hypnotherapeut/Traumatherapeut en NLP trainer begeleid ik mensen dagelijks om makkelijker om te gaan met hun emoties. Het maakt hun leven licht.

Mijn praktijkruimte is letterlijk op de middenstip van het oude Ajaxstadion. Alle successen van Ajax kunnen mijn klanten inspireren. Samen bereik je meer! Dus als je wil ben ik tijdelijk je steun. Het maakt je beter.

Mijn motto? "Als je wil, bied ik je houvast. Totdat jij in al je vezels voelt dat je waardevol bent."

Meer over Corinne